دکوراسیون داخلی اتاق کوچک چگونه باشد تا یک اتاق جذاب و کاربردی داشته باشیم؟
اگر شروع به خواندن این مقاله کرده اید، احتمالا به دنبال ایده برای طراحی دکوراسیون داخلی اتاق کوچک خود هستید. سبک دکوراسیون داخلی اتاق کوچک باید مدرن باشد یا کلاسیک؟ امروزه دکور کردن فضای اتاق به اندازه فضای پذیرایی، آشپزخانه و… دارای اهمیت است و اکثر افراد به داشتن یک اتاق کاربردی، زیبا، آرامشبخش و راحت اهمیت میدهند؛ بنابراین اتاقها نیز نیازمند دکور استاندارد و حرفهای هستند.
هرچقدر که اتاق کوچکتر باشد اجرای دکوراسیون آن حساستر میشود. چراکه طراحی اتاق باید به شکلی باشد که در عین زیبایی ظاهری، دکوری بهینه داشته باشد و حداکثر فضای آزاد را اختیار ما قرار دهد. این دکور باید نیاز فرد را برآورده کند و ازنظر بصری متعادل و موزون باشد. اما نگران نباشید، نیمارکی برای کمک به شما اینجاست.
در این مطلب میخوانید:
بنابراین برای اجرای دکوراسیون داخلی اتاق کوچک باید به جزئیات توجه بالایی داشته باشید و المانها، عناصر و اجزای اتاق را با نهایت دقت انتخاب کنید؛ باتوجه به اهمیت این موضوع در ادامه نکات مهم و کمککننده در این زمینه را توضیح خواهیم داد
بهترین سبک دکوراسیون داخلی اتاق کوچک
در مورد سبک دکوراسیون داخلی اتاقهای کوچک بهتر است از دکورهای مجلل، فاخر، سنگین، کلاسیک، سلطنتی، سنتی، پرکار و پرزرق و برق خودداری کنید؛ در واقع باید به سمت سبکهایی بروید که کمترین میزان تزئینات و جزئیات را دارند.
سبکهایی مانند دکوراسیون داخلی مدرن، مینیمال، مونوکروم و… که براساس سادگی، نظم، تمیزی، کارایی و ظرافت هستند برای دکوراسیون اتاقهای کوچک انتخاب مناسبی هستند چراکه محیط را خلوتتر و بازتر جلوه میدهند.
رنگ
رنگ عنصری تاثیرگذار در هر دکوراسیونی است که به هیچ عنوان نمیتوان از تاثیر آن در فضای داخلی غافل شد و اهمیت توجه به آن در محیطهای کوچک بسیار بیشتر است. هرچقدر که اتاق کوچکتر باشد بهتر است در دکوراسیون آن از رنگهای خنثی، نوود و روشن استفاده بیشتری داشته باشید.
این طیف رنگها به خودیخود باعث میشوند فضای اتاق دلبازتر و بزرگتر به نظر برسد ازطرفی انعکاس بهتری داشته و فضا را روشنتر نشان میدهند؛ همچنین سعی کنید از بکار بردن ترکیبرنگهای شلوغ در اتاقهای کوچک خودداری کنید و تنالیته رنگی ملایمی را داشته باشید.
المانهای کاربردی
در هر اتاقی معمولا یکسری المان کاربردی ازجمله تختخواب، میز، آینه، دراور، کمد، صندلی و… وجود دارد که براساس نیاز و شرایط فرد انتخاب میشوند؛ در واقع این المانها اجزاء اصلی دکوراسیون اتاق هستند و حذف آنها میتواند دکور را ناقص کند.
بنابراین بهتر است این المانها را در سبکهای ظریف، مدلهای کمجا و تاشو، طراحیهای بهینه، سایزهای کوچک و… انتخاب کنید به شکلی کمترین فضا را اشغال کرده دارای فضاهای ذخیرهسازی مختلف باشند.
برای مثال تختخوابهای تاشو یا باکس جکدار، آینه کنسولهای دیواری، میز و صندلیهای تاشو و… برای اتاقهای کوچک گزینه مناسبی هستند؛ البته مدلهای چوبی و امدیافی این المانها از ظرافت بیشتر و طراحیهای بهینهتری برخوردار هستند.
چیدمان دکوراسیون داخلی اتاق کوچک
چیدمان یک فاکتور اساسی در دکوراسیون اتاقهای کوچک است که میتوانید تاثیر فوقالعادهای بر فضای آزاد و مفید اتاق داشته باشد؛ در مورد اتاقهای کوچک لازم است که شما چیدمانی هوشمندانهتر و خلاقانهتر داشته باشید.
به این منظور بهتر است باتوجه به پلان کلی اتاق، چند بار چیدمان المانهای اصلی مانند تخت، میز، کمد، دراور و… را از نظر جهت و محل قرارگیری عوض کنید تا به بهترین چیدمان ممکن دست پیدا کنید.
البته درنظر داشته باشید که به دست آوردن فضای آزاد نمیتواند تنها هدف چیدمان شما باشد بلکه در کنار به دست آوردن فضای آزاد باید بتوانید یک چیدمان معقول، استاندارد، اصولی و حرفهای داشته باشید.
تاثیر نور در دکوراسیون داخلی اتاق کوچک
نور نیز یکی دیگر از عناصر مهم و حیاتی در هر دکوراسیونی ازجمله اتاق است؛ در مورد اتاقهای کوچک باید توجه بیشتری به نور داشته باشید خصوصا اگر فضای اتاق از نور طبیعی چندانی برخوردار نیست.
بنابراین سعی کنید به کمک نورپردازی، نور اتاق را تامین کنید و بهتر است از لامپها و روشناییهایی با نور طبیعی و سفید کمک بگیرید، در واقع هرچقدر دکوراسیون اتاق روشنتر باشد فضای آن بازتر و بزرگتر به نظر میرسد.
کفپوش
برای رسیدن به بهترین دکوراسیون داخلی اتاق کوچک بهتر است از پوشاندن تمام کف اتاق با فرش، فرشینه، موکت و… خودداری کنید خصوصا اگر این کفپوشها طرح شلوغ و ترکیب رنگ بالایی دارند؛ استفاده ار سرامیکهای براق و روشن یا کفپوشهای ساده گزینه مناسبی برای این اتاقها هستند و بهتر است تنها بخشی از اتاق با فرش یا فرشینه پوشیده شود.
وسایل تزئینی و اکسسوری
همانطور که میدانید وسایل تزئینی و اکسسوریها پای ثابت دکوراسیونهای مختلف هستند و نقش مهمی در زیبایی بصری فضای داخلی دارند؛ اگرچه این المانها ضروری نیستند اما شما مجبور به حذف آنها در دکور اتاقهای کوچک نیستید.
برای اتاقهای کوچک بهتر است از وسایل تزئینی و اکسسوریهای ریز، ظریف، ساده و… استفاده کنید؛ المانهای تزئینی مینیمال و مدرن با سادگی و ظرافت خود انتخاب مناسبی برای این فضا هستند.
بطور کل تا جای ممکن از تزئینات پرکار، اکسسوریهای پرزرق و برق، تزئینات مجلل، دکوریهای سنتی و کلاسیک، وسایل پرکار و… برای دکور کردن اتاقهای کوچک خودداری کنید.
نقشها و الگوها
نقش، طرح و الگوی مربوط به پردهها، روتختی، کاغذدیواری و… در دکوراسیون اتاقهای کوچک بسیار مهم است و میتواند تاثیر زیادی در تعادل فضا داشته باشد؛ به این منظور در اتاقهای کوچک تا جای ممکن از الگوها و نقشهای شلوغ، پرکار درهم، سنتی و… خودداری کنید.
درمقابل بهتر است از الگوهای ساده، نقشهای هندسی، طرحهای قرینه و اشکال ظریف و… که حس نظم و ثبات را القا میکنند استفاده کنید؛ البته بطور کل متریالهای ساده، بدون نقش و الگو نیز گزینه مناسبی برای این دکوراسیون هستند.
متریال
شاید کمتر کسی به تاثیر متریال در دکوراسیون فضاهای کوچک دقت کند اما انتخاب متریال نیز میتواند تاثیر خاص خود را در فضاسازی داشته باشد؛ بطور کل شاید متریالهای صنعتی و فرآوریشده مانند امدیاف، سرامیک، کفپوش مصنوعی، فلزاتی با ظاهر مدرن و… نسبت به متریالهای طبیعی، اصیل و مجلل مانند پارکت چوبی، سنگ و موزائیک، چوب طبیعی، برنز و نقره و… که حس سنگینی و تجمل را القا میکنند گزینه بهتری باشند.
جمع بندی
اگرچه اجرای دکوراسیون داخلی اتاق کوچک نسبت به اتاقهای بزرگ سختیها و محدودیتهای خاص خود را دارد اما شما میتوانید باتوجه به نکات فوق و رعایت اصول، یک دکوراسیون کامل، کاربردی و زیبا داشته باشید.
آنچه در دکور کردن این اتاقها بسیار مهم است پرهیز از تجمل، تزئینات بیشازحد، ترکیب رنگ شلوغ و چشمگیر، المانهایی با سبک پرکار و… است؛ بنابراین تا جای ممکن فضا را تمیز، خلوت، ساده، منظم، روشن با ترکیب رنگ ملایم نگهدارید.