مقایسه قیمت انواع کابینت
برای مقایسه قیمت انواع کابینت لازم است موارد و فاکتور های مختلفی را بررسی کنیم تا به نتیجه درست و مطمئن برسیم. انتخاب کابینت یکی از تصمیمات مهم در طراحی داخلی آشپزخانه است. تنوع بالای جنس، سبک، طرح، مدل و رنگ کابینتها باعث شده انتخاب در مورد این المان برای بسیاری از افراد سخت باشد.
در پست قبلی به مقایسه انواع کابینت آشپزخانه بصورت مفصل پرداخته ایم؛ در این مقاله به مقایسه قیمت کابینت ها خواهیم پرداخت.
بدون تعارف، یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب کابینت برای اکثر افراد قیمت آن است. به همین دلیل در ادامه به مقایسه قیمت کابینت های مختلف میپردازیم تا بتوانید با آگاهی کامل، بهترین انتخاب را داشته باشید.
در این مطلب میخوانید:



عوامل موثر در قیمت انواع کابینت
در واقع مقایسه کلی قیمت کابینت های مختلف، منطقی نیست چراکه هر کابینتی در نوع خود میتواند مدلهای ارزان و اقتصادی تا گران و لاکچری داشته باشد. به عبارتی قیمت نهایی نمیتواند ملاک مقایسه باشد چراکه این قیمت کاملا نسبی و برآیندی از هزینه فاکتورهای مختلف است.
بنابراین برای یک مقایسه منطقی شما باید عوامل موثر در قیمت کابینت را بررسی کرده و در نهایت بسنجید که برآیند کدام نوع ارزانتر یا گرانتر است. در ادامه عوامل مهم در مقایسه قیمت انواع کابینت را معرفی خواهیم کرد:
اهمیت جنس کابینت در قیمت آن
اولین فاکتور جنس کابینت است. همانطور که میدانید در تولید کابینت از متریالهای بسیار مختلفی استفاده میشود. بهطور کلی کابینتهایی که بدنه آنها از چوب اصل و مرغوب باشد قیمت بالاتری دارند. البته این متریال بیشتر در تولید کابینتهای کلاسیک، فاخر و مجلل استفاده میشود.
در مورد کابینتهای امدیاف نیز هرچقدر که جنس بدنه اصلی از MDF باکیفیتتر و رنگ یا روکش آن از متریال خاصتر و مرغوبتری باشد قیمت آن نیز به مراتب بیشتر است. امدیاف ازنظر روکش سطحی انواع بسیار مختلفی دارد. انواع رایج ام دی اف در تولید کابینت:
- ملامینه
- هایگلاس
- لمیگلاس
- پلیگلاس
- ممبران
- پولیشی
- پلیاورتان
- پلیاستر
بنابراین براساس کیفیت مغذی امدیاف و روکش یا رنگ سطحی آن کابینتهای امدیافی نیز رنج قیمتی گستردهای دارند. بهطور مثال قیمت کابینت ملامینه نسبت به پولیشی اقتصادیتر است.
محاسبه آنلاین قیمت انواع کابینت
قیمت کابینت در سبک های مختلف
یکی دیگر از مهمترین فاکتورهای تاثیرگذار در مقایسه قیمت انواع کابینت سبک آن است. همانطور که میدانید کابینت آشپزخانه در سبکهای مختلفی طراحی و تولید میشود. محبوبترین انواع کابینت آشپزخانه:
- کابینت کلاسیک
- کابینت نئوکلاسیک
- ممبران
- کابینت انزو پولیشی
- سبک های اروپایی
- کابینت مدرن
- روستیک
- و…
هر سبک کابینتی معمولا دارای زیر مجموعهها و مدلهای مختلفی است. هرچقدر که یک سبک یا مدل کابینت تزئینات، جزئیات و ظرافت بیشتری داشته باشد قیمت آن به مراتب بالاتر است. چراکه زحمت و زمان تولید آن افزایش پیدا میکند.
بهطور مثال کابینت نئوکلاسیک نسبت به کابینت مدرن معمولا قیمت بالاتری دارد. در مثالی دیگر حتی در مورد کابینت کلاسیک هرچقدر که کابینت پرکارتر و پرداخت روی آن بیشتر باشد قیمت آن نسبت به مدلهای ساده و کمکار و سبکتر، بیشتر است.



مدل کابینت آشپزخانه
همانطور که میدانید کابینتها میتوانند در هر سبکی مدلهای مختلفی داشته باشند. برای مثال کابینت میتواند ساده، پلهای، دوطبقه، سراسری، ویتریندار، پنجرهدار و… باشند. بنابراین در هر سبکی کابینتهای ساده نسبت به کابینتهای مدلدار که جزئیات بیشتری داشته قیمت مناسبتری دارند. برای مثال اگر کابینتهای نئوکلاسیک شما یکپارچه و ساده باشند قیمت آنها نسبت به کابینتهای پنجرهدار مناسبتر خواهد بود.
تاثیر طراحی در قیمت کابینت
جدا از سبک و مدل، طراحی پلان کلی کابینت نیز تاثیر ویژهای بر قیمت نهایی آن دارد. کابینتها نیز میتوانند از نظر پلان کلی طراحی ساده و یکپارچه یا پیچیده و خلاقانهای داشته باشند. هرچقدر که پلان کلی کابینتها یکاندازهتر، یکپارچهتر و سادهتر باشد قیمت اجرای آن نیز کمتر است. برای مثال کابینتهایی که در طراحی پلان آنها از جزیره، نشیمن، کابینتهای بلند و کوتاه و… استفاده شده هزینه بالاتری نیاز دارند.
یونیت
یونیت یا فضای داخلی کابینت نیز جزء عوامل تاثیرگذار در قیمت آن است. هرچقدر که فضای داخلی کابینتها طراحی بهینهتر و حرفهایتری داشته باشد و از متریال بیشتری برای ساخت آن استفاده شود قیمت کلی کابینت نیز افزایش پیدا میکند. یونیت میتواند شامل کشوها، فضاهای مخفی، نظمدهندهها، تقسیمبندیها و… باشد.
قیمت کابینت با یراق آلات مختلف
یراقآلات مورد استفاده در تولید کابینت مانند دستگیرهها، لولاها، ریلها و… میتوانند روی قیمت نهایی هر سبک و مدل کابینتی تاثیرگذار باشند. در این مورد هرچقدر که یراق بیشتر، بهروزتر و باکیفیتتری استفاده شود هزینه نهایی کابینت نیز در نوع خود افزایش پیدا میکند.
رنگ
در برخی موارد رنگ کابینت نیز میتواند در قیمت آن اثرگذار باشد. در مورد متریالهای مختلف برخی از رنگهای خاص و یونیک نیاز به سفارشیسازی داشته و در حالت عادی تولید آنها متداول نیست. بنابراین در صورت خاص و سفارشی بودن رنگ، قیمت کابینت نسبت به رنگهای رایج و معمولی بیشتر خواهد بود.
متریال مکمل
متریال مکمل نیز بخشی از طراحی کابینت محسوب میشوند که شامل شیشه، سنگ، فلز، پلاستیک و… هستند. هرچقدر که در تولید کابینت از متریال مکمل خاصتر و مرغوبتری استفاده شود قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود. برای مثال صفحه رویی کابینت میتواند از متریال مصنوعی فرآوری شده یا سنگ اصل باشد که طبیعتا در صورت استفاده سنگ مرغوب هزینه اجرای کابینت نیز بیشتر میشود.
تزئینات و جزئیات
کابینت شما میتواند دارای تزئینات و جزئیات مختلفی مانند نورپردازی، فلزکاری، طلاکوبی، پتینهکاری، منبتکاریهای خاص و… باشد. هرچقدر در این مورد از تزئینات و جزئیات شیکتر و خاصتری استفاده کنید قیمت اجرای کابینت بیشتر خواهد بود.
برند
متریال مورد استفاده در تولید کابینت و تیم طراحی و شرکت تولیدکننده آن نیز میتوانند در تعیین قیمت نهایی کابینت موثر باشند. هرچقدر در این زمینه برندهای برتر و معتبرتری نقش داشته باشند ممکن است قیمت آن نسبت به نسبت به حالتی که پای برندهای معمولی در میان باشد بیشتر شود.
نکته مهم
مقایسه قیمت انواع کابینت در صورتی منطقی و قابل استناد است که شما متراژ برابری از این کابینتها را با یکدگیر مقایسه کنید. بنابراین در یک فضای مشخص این مقایسه باید صورت بگیرد و تمامی فاکتورهای فوق در آن لحاظ شود. در این صورت این مقایسه به هزینه واقعی و نهایی اجرای کابینت نزدیکتر خواهد بود.



جمع بندی
اگرچه در حالت عادی ممکن است قیمت کابینت کلاسیک در مقایسه با کابینت مدرن بیشتر باشد اما تنوع کابینتها از نظر جنس، سبک، طرح، مدل، جزئیات، رنگ و… باعث شده این مقایسه نیاز به جزئیات بیشتری داشته باشد.
بنابراین در مقایسه قیمت انواع کابینت بهتر است در یک متراژ مشخص و برابر، فاکتورهای فوق را در نظر گرفته و برآیند این هزینهها را به عنوان قیمت نهایی کابینت با یکدیگر مقایسه کنید.