کابینت مدرن یا نئوکلاسیک کدام آشپزخانه شما را جذابتر میکند؟
کابینت مدرن یا نئوکلاسیک کدام محبوبیت بیشتری دارد؟ آیا مردد هستید برای انتخاب بین کابینت مدرن یا نئوکلاسیک به جزئیات این مطلب دقت کنید تا یک انتخاب درست داشته باشید. برخلاف مقایسه کابینت مدرن و کلاسیک در مقایسه بین کابینت مدرن و نئوکلاسیک نمیتوانیم بگوییم که این دو کابینت قطب مخالف یکدیگر هستند چراکه کابینت نئوکلاسیک یکسری از صفات و ویژگیهای کابینت مدرن را در خود داشته و جزء سبکهای تلفیقی محسوب میشود.
در این مطلب میخوانید:
بنابراین این مقایسه حالت میانهتری دارد و این کابینتها درعین تفاوتهای خاصی که داشته نقاط مشترکی نیز با یکدیگر دارند؛ درهرحال باتوجه به محبوبیت بالای این سبک کابینتها در ادامه جنبههای مختلف آنها را مقایسه کرده تا براساس این مقایسه بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید.
ویژگیهای ظاهری
ازنظر مشخصات ظاهری بین کابینتهای مدرن و نئوکلاسیک تفاوتهای بارزی وجود دارد که باعث شده هریک مخاطبان خود را داشته و مناسب فضای خاص خود باشند؛ کابینت مدرن همانطور که از اسم آن مشخص است براساس اصول و ملاکهای زیباشناختی سبک مدرن طراحی شده است.
این کابینتها از نظر ظاهری در سادهترین حالت ممکن خود قرار داشته و کمترین میزان تزئینات و جزئیات را دارند؛ بدنه کابینتهای مدرن معمولا کاملا فلت و یکدست است و هیچ ابزار و پرداختی بر روی دربها انجام نمیشود.
در این سبک حتی تا جای ممکن دربها به شکل مخفی و بدون دستگیره طراحی میشوند؛ بنابراین این مدل کابینت حس مدرنیته، زندگی ماشینی و صنعتی را القا میکند.
درمقابل کابینتهای نئوکلاسیک در کنار حفظ سادگی، بر روی سطح خود پرداختها و تراشهای ظریف و مینیمالی مانند قابهای ساده، خطوط صاف، انحناهای ظریف و… را دارند که ظاهری گرمتر، شرقیتر، مهمانپذیر و نوسالتژی به آنها میبخشد.
بنابراین اگر به فضاهای ساده، کاربردی، جدی و منظم علاقه دارید کابینت مدرن و اگر خواستار فضایی گرمتر و صمیمیتر هستید که جزئیات گیرا و تزئینات ظریفی داشته باشد کابینت نئوکلاسیک برای شما بهتر است.
جنس
جنس یکی از فاکتورهای مهم و قابل قیاس در این مورد است که میتواند انتخاب شما را تحت تاثیر قرار دهد؛ بطور کل کابینتهای مدرن را باتوجه به مدل کابینت از متریالهایی مانند امدیاف روکششده، ملامینه، هایگلاس، پولیشی و… تولید میکنند.
در مقابل کابینتهای نئوکلاسیک را نمیتوان از هر نوع امدیافی تولید کرد و معمولا از متریالی مانند ممبران، پلیاورتان و پولیشی برای تولید این کابینتها استفاده میشود چراکه لازم است بدنه و روکش متریال موردنظر ظرفیت پرداختها را داشته باشند.
بنابراین در مورد جنس اگرچه متریالهای مشترکی نیز وجود دارد اما کابینت مدرن تنوع بیشتری از این نظر داشته و دست شما را هنگام خرید کابینت مدرن باز میگذارد. البته متریالهای مورد استفاده در تولید کابینت نئوکلاسیک نیز بطور معمول بسیار مقاوم و باکیفیت هستند.
فضای مورد نظر
یکی از فاکتورهای مهمی که میتواند تعیین کند که کدام نوع کابینت برای شما گزینه بهتری است مشخصات فضای داخلی تحت اختیار است؛ چراکه هر مدل کابینتی باتوجه به ویژگیهای ظاهری و ساختاری که دارد مناسب فضای خاص خود است.
کابینت مدرن باتوجه به ساختار بهینه، طراحی کاربردی و ظاهر ساده و یکپارچهای که دارد برای آشپزخانههای کوچک انتخاب بسیار مناسبی است و این ویژگیها باعث میشوند که فضا بزرگتر به نظر برسد.
همچنین این مدل کابینت برای آشپزخانههای L، خطی و پلانهای بازی که بین آشپزخانه و پذیرایی تفکیک خاصی وجود ندارد میتواند کارایی و جلوه زیبایی داشته باشد؛ کابینت مدرن حتی برای فضایی با نور دریافتی کم نیز مناسب است.
درمقابل کابینت آشپزخانه نئوکلاسیک برای فضاهایی با متراژ متوسط رو به بالا گزینه بهتری است چراکه میتواند طراحی و اجرای بهتری داشته باشد و با ظرافت ظاهری و تزئینات مینیمال خود خلوتی و بیروحی فضا را بالانس کند.
کابینتهای نئوکلاسیک میتواند در آشپزخانههایی با پلان بستهتر مانند آشپزخانههای مستطیلی، U و… نیز طراحی مناسب و گیرایی بالایی داشته باشد همچنین برای آشپزخانههای پنجرهخور یا پرنور میتواند انتخاب فوقالعادهای باشد.
خرید انواع کابینت با بهترین قیمت در نیمارکی
طراحی
فاکتور دیگری که میتوانید هنگام تصمیمگیری بین کابینت مدرن و نئوکلاسیک به آن فکر کنید پتانسیل طراحی است؛ در ابتدا باید گفت که هردو سبک کابینت از پتانسیل فوقالعاده بالایی در طراحی برخوردار هستند.
کابینتهای مدرن باتوجه به اصل سادگی که همواره در مورد آنها وجود دارد معمولا به شکل پلان یکپارچه با کمترین مرز بصری و فیزیکی بین دربها طراحی میشوند و سعی میشود که کابینتهای بالا و پایین در موازات یکدیگر باشند.
در این سبک با توجه به مدل (ایتالیایی، اروپایی، ایرانی، ترک و…) کابینتها میتوانند همراه با ویترین، استند، بار، جزیره و… در مدلهای بلند، کوتاه، یکطبقه، دوطبقه، پلهای، یکسره، با درب افقی و عمودی طراحی شوند و از این نظر دست شما کاملا باز است.
کابینتهای نئوکلاسیک نیز میتوانند پلان یکپارچه یا متنوعی داشته باشند؛ در این سبک کشوها و دربهای متعدد با ظاهری تفکیکشده خودنمایی میکنند و حتی طراحی دربها در اندازه (طول، عرض و ارتفاع) متفاوت بسیار متداول است که عمق خاصی به این سبک بخشیده است.
در طراحی این مدل کابینت، استفاده از دربهای شیشهای، ویترین، استند، جزیره، کشوهای بزرگ و کوچک، تایل و نورپردازی، ستون، تاج و طاقهای کار شده بسیار متداول است و میتوان گفت امکان خلاقیت در طراحی این سبک بیانتها است.
رنگ
رنگ یکی از اصلیترین عناصر در دنیای دکوراسیون داخلی و کابینت است که میتواند در انتخاب بین کابینتهای مدرن و نئوکلاسیک مورد توجه قرار بگیرد؛ مسلما این دو مدل کابینت به واسطه تنوع متریالی که داشته از تنوع رنگ بالایی برخوردار هستند.
در کابینتهای مدرن رنگهای خنثی مانند سفید، طوسی، کرم، بژ و… بسیار متداول است اما بسته به دکور و طراحی میتواند در رنگهای تیره و جیغ مانند مشکی، قرمز، سورمهای، نارنجی و… نیز تولید شود.
در سبک نئوکلاسیک میتوان گفت طیف و تنوع بیشتری از رنگها به شکل متعارف، عامهپسند و پذیرا کاربرد دارند که میتواند شامل رنگهای خنثی و نودد، گرم و تیره، طبیعی، پاستیلی و نوآورانه باشد.
همچنین باتوجه و به جنس و جلوه ظاهری، کابینتهای مدرن از نظر جلا در رنگ مات و براق تولید شده اما کابینتهای نئوکلاسیک در رنگهای مات، براق و نیمهبراق نیز قابل اجرا هستند.
جمع بندی
در مجموع میتواند گفت هر یک از این کابینتها مزایا و معایب خاص خود را داشته و نمیتوان بطور مطلق یکی را بهتر از دیگری دانست.
ازنظر قیمت نیز باید گفت بطور معمول هزینه اجرای کابینت نئوکلاسیک بیشتر از مدرن است و کابینتهای مدرن را حتی با بودجههای اقتصادی نیز میتوان اجرا کرد.
بنابراین باید ببینید که باتوجه شرایط فضای داخلی، دکوراسیون، بودجه، سلیقه و نیاز خود و براساس مطالب فوق کدام کابینت انتخاب بهتری است.