نیمارکی، معماری و دکوراسیون داخلی | کابینت نئوکلاسیک، کابینت مدرن، کابینت آشپزخانه، کمد دیواری، دکوراسیون داخلی

Nimarchy.com - 6 تفاوت کابینت پولیشی با پلی اورتان، راز بهترین انتخاب

6 تفاوت کابینت پولیشی با پلی اورتان، راز بهترین انتخاب

0
(0)

اصلی‌ترین و مهمترین تفاوت کابینت پولیشی با کابینت پلی اورتان چیست؟ پیش از هر چیز باید بدانید این دو مدل های پرکاربرد و محبوب در میان انواع کابینت هستند. این نام‌ها مستقیا به جنس یا متریال کابینت اشاره دارد. چراکه کابینت‌ها علاوه بر سبک ظاهری بر اساس جنس نیز نام‌گذاری می‌شوند.

کابینت‌های پولیشی و پلی اورتان در عین داشتن یک‌سری شباهت‌ها دارای تفاوت‌های اساسی و مهمی با یکدیگر هستند. اما بسیاری از افراد در تشخیص این دو مدل کابینت و تفاوت‌ بین آن‌ها دچار اشتباه می‌شوند.

کابینت‌های پولیشی و پلی اورتان را از جنبه‌های مختلفی مانند رنگ، جنس، طرح و… می‌توان با یکدیگر مقایسه کرد؛ باتوجه به سوالات متداولی که در این زمینه وجود دارد در ادامه به مهم‌ترین تفاوت‌های بین این دو مدل کابینت اشاره خواهیم کرد.

تفاوت جنس کابینت پولیشی و پلی اورتان

اگرچه جنس بدنه هر دو مدل کابینت معمولا از ام‌دی‌اف است اما از آنجایی که در سال های گذشته کابینت پولیشی بیشتر در طرح انزو (سبک نئوکلاسیک) بکار می‌رود از ام‌دی‌افی با ضخامت 25 میلیمتر و حتی بیشتر برای آن استفاده می‌شود.

در حالی که برای کابینت‌های پلی اورتان باتوجه به سبک کابینت آشپزخانه، از ام‌دی‌اف با ضخامت مختلف می‌توان استفاده کرد؛ در این مدل حتی از چوب طبیعی نیز به عنوان بدنه اصلی استفاده می‌شود که در کابینت پلی اورتان سبک کلاسیک، نئوکلاسیک و حتی مدرن رایج است.

تفاوت روکش کابینت پولیشی و پلی اورتان

ماده‌ای که به عنوان پوشش نهایی بر روی بدنه کابینت پولیشی کاور می‌شود نوعی ماده خمیری به نام پولیش است در حالی که نوع پوشش در کابینت پلی اورتان نوعی رنگ پاششی دو جزئی (ترکیب رزین و هاردنر) است.

رنگ پولیشی معمولا طی چهار مرتبه روی سطح ام‌دی‌اف کار می‌شود اما رنگ پلی اورتان معمولا بین 5 تا 6 مرتبه روی سطح ام‌دی‌اف رنگ‌آمیزی می‌شود.

ازطرفی بطور معمولی ضخامت نهایی رنگ پولیش بر سطح کابینت بیشتر از کابینت پلی اورتان است.

تفاوت جلا و رنگ کابینت پولیشی و پلی اورتان

به عنوان یکی از تفاوت‌های مهم بین این دو مدل کابینت می‌توان به حالت (سطح جلا) و تنوع رنگ آن‌ها اشاره کرد؛ کابینت‌های پولیشی تنها در حالت براق و معمولا فقط در رنگ سفید تولید می‌شوند.

این در حالی است که کابینت‌های پلی اورتان در سه حالت رنگ براق، نیمه‌براق و مات در دسترس هستند که این تنوع باعث کاربرد آن در سبک‌های مختلف می‌شود؛ علاوه‌براین کابینت‌های پلی اورتان تنوع رنگ بالایی دارند.

تفاوت سبک کابینت پولیشی و پلی اورتان

یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌هایی که بین این دو مدل کابینت وجود دارد به سبک طراحی آن‌ها مربوط می‌شود؛ همانطور که می‌دانید کابینت‌ها در سه سبک ظاهری اصلی مدرن، کلاسیک و نئوکلاسیک تولید می‌شوند.

از این نظر کابینت‌های پولیشی عموما در طرح انزو (جزء کابینت‌های نئوکلاسیک) تولید می‌شوند؛ البته دلیل نام‌گذاری این مدل، شباهت کابینت‌های پولیشی به کابینت‌های برند انزو شرکت zentique است.

کابینت‌های پولیشی بر اساس طرح انزو تولید می‌شوند؛ در این مدل لبه درب‌ها به واسطه دستگاه CNC برش می‌خورد و ضخامت آن نسبت به قسمت مرکزی کمتر می‌شود.

در این مدل کابینت برش‌ها و تراش‌های ظریف بر روی بدنه کابینت ایجاد می‌شود که شامل خطوط ساده، انحناهای ظریف، نقش‌های ریز و… است.

در مقابل جنس پلی اورتان را برای ساخت هر سه سبک کابینت مدرن، نئوکلاسیک و کلاسیک بکار برد؛ برای هر یک از این سبک‌ها نوع خاصی از پلی اورتان با ضخامت مناسب استفاده می‌شود.

برای مثال در تولید کابینت مدرن بیشتر از پلی اورتان براق، در کابینت‌های کلاسیک بیشتر از پلی اورتان مات و… استفاده می‌شود؛ در هر سبک نیز طیف خاصی از رنگ‌ها متداول هستند.

بنابراین به عنوان تفاوت باید گفت که کابینت پولیشی تنها در مدل انزو (سبک نئوکلاسیک) کاربرد دارد اما پلی اورتان با تنوع رنگ، جلا و ضخامت خود در کابینت مدرن، نئوکلاسیک و کلاسیک قابل استفاده است.

تفاوت کیفیت کابینت پولیشی و پلی اورتان

برای بسیاری از افراد تفاوت کیفیت کابینت‌های پولیشی و پلی اورتان است؛ در ابتدا باید گفت که هر دو مدل کابینت از دوام و عمر مفید طولانی برخوردار هستند.

کابینت پولیشی از خاصیت ضدآب، ضدضربه، ضدرطوبت و ضدخش بالایی برخوردار است و معمولا در صورت آسیب به راحتی می‌توان آن را تعمیر کرد.

کابینت پلی اورتان نیز به واسطه چندین لایه رنگی که روی آن پاشیده می‌شود نسبت تغییرات دمایی، حرارت، اشعه خورشید و… از مقاومت بالایی برخوردار است.

تفاوت قیمت کابینت پولیشی و پلی اورتان

تفاوت قیمت نیز به عنوان یک فاکتور بین کابینت پولیشی و پلی اورتان برای بسیاری از افراد مهم است؛ درحالی که نمی‌توان برای این کابینت‌ها قیمت ثابتی را مشخص کرد.

اگرچه در حالت عادی قیمت متریال کابینت پولیشی نسبت به پلی اورتان مقداری بیشتر است اما در قیمت اجرای این کابینت‌ها عوامل زیر تاثیرگذار است.

  • جنس بدنه اصلی کابینت (چوب یا ام‌دی‌اف)
  • کیفیت و ضخامت متریال اصلی
  • کیفیت رنگ پولیشی یا پلی اورتان
  • مدل رنگ روکش (بر پایه آب یا روغن)
  • حالت رنگ (براق، نیمه‌براق و مات)
  • سبک طراحی کابینت (مدرن، نئوکلاسیک و کلاسیک)
  • میزان تراش، برش، منبت، پرداخت و ابزاری که بر روی بدنه کابینت کار می‌شود
  • نوع و تعداد یراق مورد استفاده در ساخت کابینت و…

در مجموع این دو مدل کابینت را می‌توان در رنج قیمتی گسترده‌ای به شکل اقتصادی یا لوکس اجرا کرد و از نظر قیمت منعطف هستند.

کابینت پولیشی بهتر است یا پلی اورتان

این سوال بسیار کلی و ارائه یک پاسخ قطعی برای آن دشوار است چراکه این دو مدل کابینت در نهایت تشابه و نقاط مشترک بسیاری دارند و هردو نوع جزء کابینت‌های باکیفیت و لوکس محسوب می‌شوند.

بنابراین پاسخ به این سوال به سلیقه، انتظار و نیاز فرد بستگی دارد؛ هر دو متریال می‌تواند در اجرای کابینت‌هایی جادار، بادوام، شیک و لوکس مورد استفاده قرار بگیرند.

بنابراین این شما هستید که بر اساس بودجه، سبک دکوراسیون داخلی، جلای موردانتظار، رنگ موردعلاقه، کیفیت مدنظر و… باید بین کابینت پولیش و پلی اورتان یکی را انتخاب کنید.

جمع‌بندی

ما در مطالب فوق سعی کردیم که برخی از تفاوت‌های اصلی و مهم بین این دو مدل کابینت به شکل تخصصی اشاره کنیم؛ اما شما باید در نظر داشته باشید کابینت پولیشی و پلی اورتان شباهت‌هایی نیز با یکدیگر دارند.

در واقع تفاوت میان این دو کابینت بیشتر به نوع رنگی روکش آن‌ها مربوط می‌شود و در برخی از موارد این تفاوت‌ها چندان ملموس و حائز اهمیت نیست؛ بنابراین شما می‌توانید از زیبایی ظاهری و کیفیت جنس هردو مدل اطمینان خاطر داشته باشید.

جدیدترین طراحی ها را در اینستاگرام نیمارکی ببینید

چه امتیازی به این مطلب میدی؟

برای ثبت امتیاز روی ستاره کلیک کن !

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیازها: 0

اولین نفر باش که امتیاز میدی !

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا